ماهنامه اطلاع رسانی وفرهنگی



یا جعفر آل محمد


 السلام علیک یا جعفر بن محمد(ع)

برگزاری مراسم شب شهادت ششمین اختر تابناک امامت  حضرت امام جعفر صادق (ع) با حضور اقشار مردم وسخنرانی حجت الا اسلام محسن فقیهی ومداحی  آقایان زمانی در حسینیه شهدای چریان

زمان :جمعه  ۰۱/۰۷/۱۳۹۰بعداز نماز مغرب وعشاء

مکان: حسینیه شهدای چریان


نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : سه شنبه 19 مهر 1390
زمان : 20:59
تولد ثامن الحجج (ع) مبار ک باد


 

روایاتی درباره امامت حضرت رضا علیه السلام


 


 

محمدبن اسماعیل بن فضل هاشمی می‌گوید که:

«نزد امام موسی كاظم علیه السلام رفتم در حالی كه ایشان به شدت مریض بودند. به حضرت عرض كردم: اگر خدای ناكرده برای شما اتفاقی بیفتد - خدا آن روز را نیاورد - به چه كسی رجوع كنیم؟ فرمود: به فرزندم علی. نوشته او،‌ نوشته من است، و او وصی و جانشین من بعد از مرگم خواهد بود.(1)


 

علی بن یقطین گفت:

«نزد حضرت امام موسی كاظم علیه السلام بودم و فرزندش علی نیز حضور داشتند، امام فرمودند: ای علی! این پسرم آقا و سرور فرزندان من است، كنیه خودم را به او عطا كردم. علی بن یقطین گوید: هشام كه این مطلب را شنید با دست بر پیشانی خود زد و گفت امام كاظم علیه السلام با این سخن،‌ خبر فوت خود را به تو داده‌اند.(2)


 

حسین بن نعیم صحاف گفت:

«من و هشام ابن الحكم و علی بن یقطین در بغداد بودیم كه علی بن یقطین گفت: من نزد حضرت موسی بن جعفر علیه السلام‌ بودم كه فرزندش «رضا» علیه السلام وارد شدند، امام كاظم علیه السلام فرمودند: علی! او، ‌آقا و سرور فرزندان من است و من كنیه خود را به او عطا كردم؛ حسین بن نعیم ادامه داد:‌ در این موقع هشام با دست بر پیشانی خود زد و گفت: ای وای! چه گفتی؟ علی بن یقطین گفت: «به خدا قسم، همان چیزی را كه برایت گفتم، از ایشان شنیدم.» هشام گفت: «قسم به خدا كه حضرت با این سخن، در واقع به تو خبر داده‌اند كه امامت بعد از ایشان، در حضرت رضا علیه السلام است.»(3)


 

علی بن یقطین گفت:

«حضرت موسی بن جعفر علیه السلام بدون این كه من از ایشان چیزی سئوال كنم به من فرمودند،‌ او فقیه‌ترین و عالم‌ترین فرزند من است – و با دست خود به حضرت رضا علیه السلام اشاره كردند.(4)


 

منصوربن یونس برزج گفت:

روزی نزد امام كاظم علیه السلام رفتم، حضرت فرمودند:‌ منصور! می‌دانی امروز چه كرده‌ام؟ عرض كردم:‌ خیر،‌ فرمودند: فرزندم «علی» را وصی و خلیفه ‌بعد از خود قرار داده‌ام. نزد او برو و به او تبریک بگو و نیز بگو كه من تو را به این كار دستور داده‌ام. منصور ادامه داد: من نیز همین کار را کردم.(5)


 

داوود بن كثیر گفت:

«به امام صادق علیه السلام عرض كردم: قربانت گردم، فدایت شوم،‌ اگر برای شما اتفاقی بیفتد به چه كسی رجوع كنم، فرمود: به فرزندم موسی». داود بن كثیر ادامه می‌دهد: ‌«سپس آن اتفاق افتاد و من به خدا قسم در مورد حضرت موسی بن جعفر علیه السلام ذره‌ای شك به خود راه ندادم پس حدود سی سال گذشت، به نزد امام كاظم علیه السلام آمدم و عرض كردم: فدایت شوم! اگر برای شما اتفاقی افتاد به چه كسی مراجعه كنم؟ فرمود به فرزندم علی. داود گوید: «پس آن اتفاق افتاد و من در مورد حضرت رضا علیه‌السلام لحظه‌ای و ذره‌ای شك به خود راه نداده‌ام.(6)


 

جابر جعفی

از امام باقر علیه السلام درباره تاویل آیه شریفه «ان عدة الشهور عندالله اثنا عشر شهراً...» پرسید: امام علیه السلام نفس عمیقی کشید، آنگاه فرمود: ... دوازده ماه، امامان هستند. در این حدیث نیز از امام علی بن موسی علیه السلام با لقب «رضا» یاد شده است.


 

داود رقی می‌گوید:

«به حضرت امام كاظم علیه السلام عرض كردم. پدرم فدای شما! من پیر شده‌ام و می‌ترسم برایم اتفاقی بیفتد و دیگر نتوانم شما را زیارت كنم، لطفاً بفرمایید امام بعد از شما كیست؟ حضرت فرمودند:‌ پسرم علی.(7)


 

عباس نخاس اسدی می‌گوید:

به حضرت رضا علیه السلام عرض كردم: ‌شما امام این زمان هستید؟ فرمود: بله – به خدا – امام تمام انس و جن.(8)


 

سلیمان بن حفص مروزی می‌گوید:

«نزد امام ابوالحسن موسی بن جعفر علیه السلام رفتم و می‌خواستم درباره حجت الهی و امام بعد از ایشان سئوال كنم، حضرت به من نگاهی فرمودند و بدون این كه من مطلبی سئوال كنم فرمودند: سلیمان! علی پسر و وصی من است و بعد از من حجت خدا بر مردم خواهد بود، و او بهترین فرزند من است، اگر بعد از من زنده ماندی، نزد آن دسته از شیعیان و اهل ولایت من كه خواستار شناختن جانشین من هستند، به نفع او شهادت و گواهی بده.»(9)

 

 


 

علی بن عبدالله هاشمی گوید:

 

«من و سایرین – حدود 60 نفر از شیعیان – در كنار قبر حضرت رسول صلی الله علیه و آله بودیم و امام كاظم علیه السلام در حالی که دست فرزند خود علی را در دست گرفته بودند، به سمت ما آمدند و فرمودند: آیا می‌دانید من كه هستم؟ ما گفتیم: ‌شما سرور و بزرگ ما هستید، حضرت فرمودند: نام و نسب مرا بگویید، ما عرضه داشتیم: شما موسی بن جعفربن محمد هستید، حضرت فرمودند: این كه همراه من است،‌ كیست؟ گفتیم: علی بن موسی بن جعفر، حضرت فرمودند: پس شاهد باشید كه او در حیاتم وكیل و پس از فوتم، وصی و جانشین من است.»(10)


 

عبدالله بن مرحوم می‌گوید:

«از بصره به سمت مدینه می‌رفتم، در بین راه با امام كاظم علیه السلام كه به بصره برده می‌شدند، برخورد كردم. حضرت كسی را نزد من فرستادند و من نزد ایشان رفتم. امام كاظم علیه السلام تعدادی كتاب به من دادند و امر كردند كه آنها را به مدینه برسانم، سئوال كردم: ‌قربانت گردم! اینها را به چه كسی بدهم؟ فرمودند: «به فرزندم علی» او وصی من است و تمام كارهایم به دست اوست و بهترین فرزندم می‌باشد.»(11)

 

عبدالله بن حارث كه مادرش از نسل جعفر طیار است می‌گوید:

«امام كاظم علیه السلام كسی را به نزد ما (بنی ابوطالب) فرستاده و ما را صدا زدند و فرمودند: آیا می‌دانید برای چه شما را جمع كرده‌ام؟ گفتیم: خیر، فرمودند: گواه باشید كه این پسرم علی وصی من است و تمام كارهایم به دست اوست و پس از من جانشین من می‌باشد. هر كس از من طلبی دارد طلب خود را از این فرزندم وصول كند و هر كس كه من به او وعده‌ای داده‌ام از او مطالبه كند و هر كس كه به ناچار باید خودم را ملاقات كند با نامه و دست خط او به ملاقات من بیاید.»(12)


 

حیدربن ایوب می‌گوید:

«محمدبن یزید هاشمی گفت: الآن، شیعیان، علی بن موسی علیه السلام را امام خود بر خواهند گزید، گفتم: چطور؟ گفت: امام كاظم علیه السلام ایشان را به حضور طلبیده، وصی خود قرار داده‌اند.»(13)


 

حیدربن ایوب گفت:

در شهر مدینه در محلّه قُبا جمع بودیم. محمدبن زید بن علی معمولاً در ساعت معینی نزد ما می‌آمد؛ ولی این بار تأخیر كرد، به او گفتیم: ‌قربانت گردیم! چه چیز باعث شد كه تأخیر كنی؟ گفت: امام كاظم علیه‌السلام امروز هفده نفر از سادات از جمله مرا، فراخوانده بود و همگی ما را شاهد گرفت كه پسرش علی وصی و وكیل اوست. چه در زنده بودن او و چه بعد از فوتش، و گفتار او (علی) را تماماً در مورد خودش قبول دارد چه به نفع حضرت حكم كند چه بر ضرر ایشان»، سپس محمدبن زید ادامه داد: «حیدر! قسم به خدا كه امروز امامت را برای او قرار داد و شیعیان بعد از ایشان به او معتقد خواهند شد.» حیدر گوید: «گفتم: خداوند او را زنده نگاه خواهد داشت، این چه حرفی است!؟ «محمد گفت: «وقتی او را وصی خود قرار داد یعنی امامت را به او واگذار كرده است»،‌ علی بن حكم گوید: حیدر با شك در امامت حضرت رضا علیه السلام از دنیا رفت.»(14)


 

عبدالرحمن بن حجاج می‌گوید:

«امام كاظم علیه السلام فرزند خود علی را وصی قرار دادند و نوشته‌ای برای حضرت رضا علیه السلام تهیه كردند و در ذیل نوشته، شصت نفر از بزرگان مدینه را شاهد گرفتند.(15)


 

حسین بن بشیر می‌گوید:

«همان گونه كه حضرت رسول صلی الله علیه و آله حضرت علی علیه السلام را در روز عید غدیر خم به امامت معرفی فرمودند، امام كاظم علیه السلام نیز فرزند خود علی علیه السلام را امام قرارداده، فرمودند: ای اهل مدینه، یا فرمودند ای اهل مسجد، این علی، وصی من بعد از من است.»(16)


 

حسن بن علی خزاز می‌گوید:

«به همراه علی بن ابی حمزه به سوی مكه حركت كردیم، علی بن ابی حمزه با خود كالاها و اموالی را حمل می‌كرد، به او گفتیم: ‌اینها چیست؟ گفت: اینها مال عبدصالح (امام كاظم علیه السلام است كه امروز فرموده به فرزندش علی علیه السلام برسانم، چون آن حضرت فرزندش را وصی خود قرار داده است.» مصنف (شیخ صدوق) می‌گوید: «علی بن ابی حمزه بعد از وفات امام كاظم علیه السلام این مطلب را منكر شد و اموال را به حضرت رضا علیه السلام تحویل نداد.»(17)


 

سلمة بن محرز می‌گوید:

«به امام صادق علیه السلام عرض كردم: مردی از فرقه عجلیه به من گفت: چقدر دیگر امید دارید این پیرمرد (منظورش امام صادق علیه السلام) زنده بماند؟ یكی دو سال دیگر خواهد مُرد و دیگر كسی كه مایه امید شما باشد نخواهید داشت، حضرت فرمودند: چرا به او نگفتی كه این موسی بن جعفر علیه السلام است كه برای خود مردی شده است؟(18)


 

اسماعیل بن خطاب گفت:

«امام موسی بن جعفر علیه السلام بارها بی مقدمه شروع به مدح و ثنای فرزند خود علی علیه السلام می‌فرمودند و از فضایل و نیكی ایشان مطالبی ذكر می‌كردند كه در مورد دیگران، چنین مطالبی نمی‌فرمودند، گویا می‌خواستند به این ترتیب اطرافیان را به حضرت رضا علیه السلام توجه دهند.»(19)


 


نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : جمعه 15 مهر 1390
زمان : 13:6
نسخه شهيريور ماه 90



 

چر یان    بهشت   اصفهان

        شهریور1390 -4صفحه - با سپاس از حجت الاسلام  فقیهی ؛شورای محترم روستا  و شورای فرهنگی چریان وکلیه عزیزانی که در نشرماهنامه آوای چریان همکاری نمودند

نــشریه شمـاره ۹مـاهنامه اطـلاع رسـانـی  داخلـی روستــای چــریــان

    عید سعید فطردر بهشت اصفهان (چـریان)

صفحه1

یک ماه روزه داری یک ماه نماز یک ماه استغفار یک ماه گناه سوزی کردیم چگونه می توانیم حاصل این همه تلاش و زحمت را حفظ کنیم ...... مردم مومن و متدین چریان پس از یک ماه عبادت و بندگی به در گاه حضرت حق و صیقل دادن روح خود در زیر نور رمضان در صبح روز عید سعید فطر با حضور در حسینیه شهدای چریان ضمن برگزاری نماز عید سعید فطر و استماع خطبه های این نماز که توسط حجت اسلام والمسلمین هاشمی بر گزار گردید سجده شکر به جای آورده واین روز را جشن گرفتند و پس از پذیرائی  توسط جوانان مومن محل دعای ندبه را با همدیگر زمزمه نمودند گفتنی است حجت الاسلام هاشمی در خطبه های این روز در خطبه اول ضمن تبریک به مناسبت عید سعید فطر به نمازگزاران توصیه نمودند که قدر این توفیقات را بدانند و به اسانی از این نعمتهای الهی نگذرید ایشان در خطبه دوم نیز به موضوع تقوا اشاره نمودند و تقوای الهی را رمز موفقیت و سعادت دنیا و آخرت دانستند  و عنوان نمودند من از قول معصومین و احادیثی که روایت شده به شما این مژده را می دهم شما امروز که روز عید سعید فطر است  هیچ گناهی در پرونده خود ندارید  ایشان به لغت رمضان اشاره نمودند و گفتند رمضان که از ریشه رمض است یعنی سوختن  و رمضان یعنی گناه سوزی و گناهان شما در این ماه سوخته شده است و شما اکنون پاک از گناه هستید و قدر بدانید و به آن استمرار بورزید .

آوای چریان

حضور مردم ولایتمدار چریان در راهپیمائی روز قدس و خوشنود از بیداری اسلامی

نقطه ثقل همبستگی مسلمانان جهان در آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان و به توصیه حضرت امام خمینی (ره)روز جهانی قدس می باشد که همزمان با بیداری اسلامی و راهپیمائی جهانی روز قدس مردم خدای جوی و عاشق نظام و انقلاب چریان دوشا دوش دیگر مردم اصفهان در میدان امام خمینی (ره) با در دست داشتن پلاکارد هایی  با مضمون مرگ بر اسرائیل و مرگ بر امریکا؛حمایت خود را از مردم ستمدیده فلسطین اعلام نمودند مردم  همیشه در صحنه چریان که همیشه و همه جا پشت سر ولایت و رهبری بوده اند و گوش به فرامین ولایت فقیه زمان خود دادند در تمام صحنه هاچه قبل از انقلاب چه بعد از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی در تمام صحنه ها حضور فعال داشتند و این بار نیز با حضور شان انزجار خود را از وجود این غده سرطانی  یعنی اسرائیل غاصب؛ اعلام نمودند.  و همانجا هم پیمان شدند که همیشه یار و حامی مسلمین مضلوم جهان باشند. و گوش به فرمان ولی فقیه خود لبیک گویند.

زندگینامه شهید سید حسن زمانی

نام :سید حسن         نام خانوادگی :زمانی چریانی           فرزند: سید جلال        متولد:    1334    ساکن:چریان            تاریخ شهادت10/2/1361                 محل شهادت:جاده اهواز به خرمشهر

صفحه2

شهید سید حسن زمانی در سال1334 درخانواده ای مذهبی و مکتبی  دیده به جهان  گشود پدرش (مرحوم)سید جلال مداح و ذاکر اهل بیت سلام ا... علیها بودند و  ایشان در روستای تاریخی و مذهبی چریان نمونه جوان مومن و متعهد و پایبند به اصول و ارزشهای اسلامی شهره شدند.ایشان  تحصیلات ابتدائی  خود را  در همان محل خود با موفقیت به پایان رساند و سپس وارد دوره راهنمائی شد و به دلیل تعالیم و تعصبات دینی و عدم رعایت شئونات اسلامی در مدارس آن زمان ترک تحصیل نمود. ودر سال 1354جهت خدمت سربازی به بهبهان اعزام و پس از اتمام خدمت سربازی به کار کشاورزی مشغول شد و در سال 1357 ازدواج نمودایشان در این زمان متوجه گمراهی و ضلالت رژیم پهلوی شده بودند و همواره دوشا دوش دیگر جوانان انقلابی محل از هیچ کوششی در جهت بر اندازی آن رژیم دریغ نکرد و بعد از انقلاب  عضو سپاه پاسداران سیستان و بلوچستان گردید و بعد از چند مدتی به سپاه پاسداران اصفهان منتقل گردید ایشان در اواخر فروردین 1361 با اینکه پیشنهاد رفتن به بیت امام (ره)به ایشان دادند اماایشان با اصرار به جبهه های جنوب اعزام گردیدند وبعد از رشادتهای فراوان در شب اول عملیات پیروزمندانه بیت المقدس در تاریخ دهم اردیبهشت  شصت یک  در 8کیلومتری غرب کارون جاده اهواز به خرمشهر در یک درگیری نابرابر با نیروهای زرهی دشمن بر اثر اصابت تیر ترکش به کتف و پهلو به درجه رفیع شهادت نائل گردیدند .ایشان در گوشه ای از وصیتنامه خود ضمن توصیه به امر به معروف و نهی از منکر می فرمایند  وحدت و یکپارچگی وپیروی از ولایت فقیه رمز مصنون ماندن از دشمنان است.

آوای چریان

با خداوند معامله کنید!!

یکی  از کارهای خداپسندانه ای که می توان با آن؛گره ای از کار فروبسته انسانی گشود؛دلی را شاد کرد و اسباب خرسندی خداوند را فراهم نمود قرض دادن است و خداوند نیز می فرمایند کسی که به دیگران قرض بدهد همانند آنست که به ایشان قرض داده است .قرض دادن به برادر دینی سنت اسلامی است و خوداری  از آن؛ عملی ناپسند و مورد نکوهش است در مورد ثواب قرض الحسنه نسبت به صدقه اینگونه می توان برداشت نمود که هنگامی که به کسی قرضی می دهیم قرض گیرنده را به تکاپو و تلاش وا میدارد که برای برگرداندن قرض خود تلاش کند و کوشش نماید در حالی که در صدقه چنین عملی صورت نمی گیرد.

 

خوانندگان عزیز ماهنامه

شما می توانید انتقادات ؛تشویق و پیشنهادهای خودرا درهر زمینه  و در هر خصوص که کمک به ابادانی و پیشرفت روستای نمونه چریان بکند به دفتر این ماهنامه (کتابخانه شهدای چریان ) یا شماره پیامک کتابخانه ارسال تا  در شماره های بعدی این ماهنامه به چاپ برسانیم و به سمع و نظر مسئولین امربرساند قبلا از احساس مسئولیت شما عزیزان که مسئولین روستا را درخدمت رسانی به مردم عزیز روستا یاری می رسانید سپاس گذاریم

ماهنامه داخلی-فـرهنگی- اطـلاع رسـانی

صاحب امتیاز:مسجـد وکتـابـخانه شهـدای چـریـان

مدیر مسئول:حجت الاسـلام و المسلمیـن محسـن فقیهـی

سردبیر:صـادق زمـانـی

شماره پیام کوتاه:09396472121

آدرس: خ آبشار3چریان کتابخانه عمومی شهدای چریان

پست.الکترونیکی.کتابخانه:K.o.shohadacheryan@mailfa.com

وبلاگ کتابخانه :www.ketabcheryan.orq.ir آدرس جدید

 

صفحه3

آوای چریان

15شوال روزرحلت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) فاضل وعالم شیعه بر عموم شیعیان  تسلیت باد

                                                                  

حدیث ماه: پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم )

کسی که نمازصبح را به جماعت بخواند؛ بهتراست ازآنکه تمام شب را به عبادت برخیزد                             بحارالاانوار؛ج88؛ص17

کلام بزرگان:

اگر می خواهید به خوشبختی و سعادت برسید ؛شفقت و خدمت به مردم را تمرین کنید

                                                           

چگونه با جوانان رفتار کنیم که از مذهب زده نشوند؟

در برخورد با جوانان نباید همه کارهائی که از انان سر می زند و بزرگترها نمی پسندند؛زشت بدانیم و با آنان مانند گنهکاران برخورد کنیم و آنان را بی دین  بدانیم ؛چون بسیاری از کارهای انها نشانه بی دینی نیت؛و ما برداشت صحیحی از آنها نداریم                                 .........گروه دین -تبیان

...برج های کبوتردر  چریان...

          گرد آورنده (بهنام عشوری)

کبوتر خانه  یا همان کفتر خانه میراثی کهن از یک تمدن و فرهنگ حکایت دارند و با نگاهی به بناهای تاریخی ایران چشمان به کبوتر خانه هایی در روستای قدیمی وتاریخی چریان ثابت ماند برجهائی  خشتی واستوار و بلند در میان باغ و صحرا پرسیدیم و پرسیدیم که اهالی انجاگفتند روستای چریان که اکنون ما شاهد چهار برج دران هستیم در میان 3 هزار کبوتر خانه اصفهان دارای ویژگیهای خاص خود هستند  .کبوتر خانه ها به دوصورت دشتی و خانگی می باشند و کبوتر خانه های خانگی درمجاورت روستا قرار دارند و کبوتر خانه های چریان از نوع خانگی هستند و از شاهکار های دوران صفویه به شمار می ایند و این کبوتر خانه ها می تواند تا حدودی قدمت روستاها را مشخص نمایند در ساخت این بنا ها از علومی چون فیزیک- جانور شناسی –روانشناسی-اب و هوا شناسی و غیره استفاده شده است و اگر به چند مورد از مزیتهای این بناها بخواهیم اشاره کنیم می توانیم به فضولات حاصل از کبوتران که با خاکستر مخلوط می کردند و به عنوان کود  درجالیز کاری از جمله کشت هندوانه و خربزه مورد استفاده قرار می دادندو در مورد  تامین گوشت اهالی  نیزمورد توجه بوده است یکی دیگر از فوائد این برجها در ان زمان جهت نگهبانی از روستا و جزءاستحکامات ان دوران بوده است.معماری کبوتر خانه ها  چریان بسیار شگفت انگیز و بافت ان  از گل رس-کاه و نمک تشکیل شده است که در برابر سرما و گرما بسیار مقاوم می باشد برای استحکام بیشتر درون ان را با الوار های متقاطع و مسلح و سطح بیرونی ان را ساروج اندود می کردندتا مانع از فر سایش محیطی شود و نکته اخر اینکه داخل برج بصورت شبکه شبکه بوده که هر کدام از این شبکه ها متعلق به یک کبوتر بوده است.     

تشویق نونهالان به برپائی نماز و حضور در مسجد

صفحه4

جایگاه واهمیت نماز درمسلمانان به حدی است که جزءلاینفک دین هرمسلمانی است و ائمه معصومین به بر پائی وتشویق  به نماز بسیار سفارش کرده اند .پیرو این امر کانون فرهنگی شهید چمران نیز با در نظر گرفتن جایگاه نماز و اهمیت ان در زندگی  واینده کودکان و نوجوانان با بسته های تشویقی و  فراهم نمودن جوائزی برای انها تمام تلاش خود را در جهت نزدیکی  انها به مسجد و نماز بکار بست و در پایان این طرح خداپسندانه با اهدای جوائز با عث خشنودی این نونهالان و اشنائی انها با نماز و مسجد گردید.

 


نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : جمعه 15 مهر 1390
زمان : 12:36
زوال



نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : دو شنبه 9 دی 1387
زمان : 9:56


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.