ماهنامه اطلاع رسانی وفرهنگی



حسن روحانی سوگند یاد کرد/ ارائه اسامی وزرای پیشنهادی به مجلس


حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد کرد.

 مراسم تحلیف حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

60 هیئت خارجی در این مراسم تحلیف حضور خواهند یافت.

ده‌ها خبرنگار، عکاس، تصویربردار و نمایندگان خبری خبرگزاری‌های داخلی و خارجی در صحن علنی مجلس و در جایگاه ویژه خبرنگاران برای پوشش خبری مراسم تحلیف، استقرار یافته‌اند.


** آیت‌الله صادق لاریجانی، سرلشکر جعفری، محمد باقر قالیباف، محسن رضایی، سرلشکر صالحی، خانواده شهدای هسته‌ای آیت‌الله جنتی، حجت الاسلام ناطق نوری، اسحاق جهانگیری، حسین فریدون، محسن اسماعیلی و بسیاری از چهره‌های سیاسی وارد مجلس شدند.

** از مقامات خارجی نیز، تاکنون هیئت‌های مختلف از جمله هیئت‌های سوریه، سوازلند، ارمنستان، خاویر سولانا و . . .. در مجلس حاضر شده‌اند.


* ماهاتیر محمد نخست وزیر سابق مالزی نیست وارد صحن علنی مجلس شده است.

* حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان نیز ساعت 15:50 وارد صحن علنی مجلس شد.

* سیدرضا تقوی، مهدی چمران، آیت‌الله طباطبایی امام جمعه اصفهان نیز وارد صحن علنی مجلس شدند تا در مراسم تحلیف حجت‌الاسلام حسن روحانی حضور یابند.

* 15:51 آصف‌علی زرداری رئیس‌جمهور پاکستان نیز به صحن علنی مجلس آمد.

* احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی کل کشور و حجت‌الاسلام رئیسی معاون اول قوه قضائیه نیز وارد صحن علنی مجلس شد.

* امام علی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان نیز به مجلس آمد.

* 15:53 حجت‌الاسلام پورمحمدی و حجت‌الاسلام منتظری رئیس دیوان عدالت اداری کشور نیز برای شرکت در مراسم تحلیف، وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شدند.

* بیژن زنگنه نیز به صحن علنی مجلس آمد. وی به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به مجلس معرفی خواهد شد.

* حجت‌الاسلام موسی‌پور معاون سازمان بازرسی و استاندار سابق قم در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور حاضر شدند.

* مرتضی بانک و محمود واعظی نیز در مجلس حضور یافتند.

* 15:55 حجت‌الاسلام گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز هم‌اینک وارد مجلس شد.

* آیت‌الله مدرسی یزدی عضو فقهای شورای نگهبان نیز به صحن علنی مجلس آمد.

* 15:57 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به همراه عفت مرعشی و فاطمه هاشمی وارد مجلس شد تا در مراسم تحلیف روحانی شرکت کند.


* مجتهد شبستری، موسوی جزایری و دری نجف‌آبادی نیز در صحن علنی مجلس حضور دارند.

* سردار سرلشکر رحیم صفوی دستیار فرمانده کل قوا نیز در این مراسم حضور یافت.

* کفیل ریاست‌جمهوری عراق نیز به مجلس آمد.

* مصلحی وزیر اطلاعات نیز در مراسم تحلیف حضور دارد.

* حسن روحانی راس ساعت 16 وارد صحن علنی مجلس شد. حسین فریدون، محمدرضا صادق، محمد نهاوندیان و حسام‌الدین آشنا وی را همراهی می‌کنند. علی لاریجانی و ابوترابری‌فرد از روحانی استقبال کردند.

* سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور حضور یافت.

* داوداوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز به صحن  علنی مجلس آمد.

* حجت‌الاسلام علوی نیز به مجلس آمده است. وی به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات به مجلس معرفی خواهد شد.

* عبدالرضا رحمانی‌فضلی نیز به مجلس آمده است. از رحمانی فضلی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت کشور نام برده می‌شود.

* 16:02 سرلشکر فیروزآبادی، رئیس ستادکل نیروهای مسلح نیز به صحن علنی مجلس آمد تا در مراسم تحلیف حسن روحانی شرکت کند.

* یونسی، ترکان و سلطانی‌فر نیز در این مراسم حضور دارند.

* آیت‌الله موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران نیز در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور حضور دارد.

* حسن روحانی پس از استقرار در سالن آفتاب در کنار آیت الله هاشمی رفسنجانی، همراه با وی به صحن علنی مجلس وارد شد.

* آیت‌الله شب‌زنده‌دار عضو جدید فقهای شورای نگهبان نیز به صحن علنی مجلس آمده است. 

* شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت دهم، عباسی وزیر کار و تعاون و صالحی وزیر خارجه دولت دهم نیز در این مراسم حضور دارند. 

* 16:08 علی لاریجانی بر روی صندلی ریاست مجلس شورای اسلامی مستقر شد تا دقایقی دیگر آغاز رسمی مراسم را اعلام کند. ورود میهمانان به صحن علنی مجلس همچنان ادامه دارد. 

* نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان هم‌اینک وارد صحن علنی مجلس شد. 

* حسن روحانی در ردیف اول و بر روی صندلی مخصوص رئیس‌جمهور در بین آیت‌الله صادق آملی لاریجانی و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نشسته است.


* 16:12 مراسم تحلیف رئیس‌جمهور با نواختن زنده سرود جمهوری اسلامی ایران توسط ارکستر سمفونیک حاضر در صحن علنی مجلس به صورت رسمی آغاز شد.

*علی لاریجانی با اشاره به حضور 249 نفر از نمایندگان مجلس در این جلسه، آغاز جلسه علنی را اعلام کرد.

* سید حسن خمینی نیز برای شرکت در مراسم تحلیف، به صحن علنی آمد و در ردیف اول میهمانان قرار گرفت. 

* یاسر هاشمی رفسنجانی نیز در مجلس حضور دارد.

*همسران شهدای هسته ای، بهداد سلیمی قهرمان وزنه برداری جهان و پروانه معصومی بازیگر تلویزیون نیز در این مراسم حضور دارند.

* حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی، معاون امور قانون اساسی دولت احمدی‌نژاد نیز در این مراسم حضور دارند.

* 16:20 علی لاریجانی طی سخنانی از حضور مقامات کشورهای خارجی و همچنین میهمانان این مراسم تقدیر و تشکر کرد. لاریجانی همچنین از نمایندگان حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی که در مراسم تحلیف حجت‌الاسلام حسن روحانی شرکت کرده‌اند، تشکر کرد. وی همچنین مقدم رئیس‌جمهور به این مراسم را گرامی‌ داشت 

* محمدرضا رحیمی معاون اول دولت احمدی‌نژاد نیز به جمع شرکت‌کنندگان در این مراسم پیوست.

* لاریجانی در ادامه سخنانش گفت: با انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره)، بساط دیکتاتوری از ایران برچیده شد.

وی ضمن تبریک به حسن روحانی، گفت: انتظار مجلس این است که اولا همانطور که در تبلیغات همه کاندیداها و بخصوص رئیس جمهور تبلور داشت، پایبندی به قانون محور فعالیت قوه مجریه باشد چرا که بدون قانون نه عدالت معنی می یابد و نه توسعه پایدار محقق می شود.  

لاریجانی تاکید کرد: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد، توسعه کشور صرفا بر اساس تئوری علمی امکان پذیر است لذا کارهای روزمره و عجولانه، در دراز مدت به هم ریختگی اقتصادی در کشور ایجاد می‌کند. 

* لاریجانی ادامه داد: مجلس همه‌گونه همکاری صمیمانه با دولت خواهد داشت و امیدواریم کابینه ظرفیت کافی برای تحقق مطالبات را داشته باشد.  وی همچنین از دولت‌های نهم و دهم احمدی‌نژاد که "سختکوشانه" فعالیت کردند، تشکر کرد. 



* 16:39 آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه برای ایراد سخنرانی پشت تریبون قرار گرفت.

* رئیس قوه قضائیه با اشاره به متن سوگندنامه رئیس‌جمهور در مراسم تحلیف، به بیان ویژگی‌های نظام اسلامی و قانون اساسی پرداخت.

* آیت‌الله آملی لاریجانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در عین احترام به سایر ملل و استفاده از تجارب دیگران، راه خود را بر اساس قرآن انتخاب کرده و دلیلی برای تقلید از دیگران نمی‌بیند.

* آملی لاریجانی روحانی را شخصیتی فهیم و متین و مدبر و برخاسته از حوزه و دانشگاه توصیف کرد و گفت در سوگند شرعی، ملتزم می شوید که پاسدار قانون اساسی در کلیت آن و مذهب رسمی کشور و نظام جمهوری اسلامی باشید و خود را وقف خدمت به مردم و ترویج دین و اخلاق کرده و پشتیبان گسترش عدالت باشید.


* 16:57 حسن روحانی برای اجرای مراسم تحلیف، به بالای جایگاه رفت و در کنار رئیس قوه قضائیه قرار گرفت.


حسن روحانی سوگند یاد کرد.

متن سوگندنامه به این شرح است:

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم 

"من به‌عنوان رئیس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که برعهده گرفته‌ام به‌کارگیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین واخلاق، پشتیبانی ازحق و گسترش عدالت سازم و از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم السّلام قدرتی را که ملت به‌عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم.


17:00 سخنرانی حجت‌الاسلام روحانی آغاز شد.


* حسن روحانی از مقامات خارجی و میهمانان شرکت کننده در این مراسم تشکر کرد و گفت: اکنون پس از سوگند، مسئولیت سنگین قوه مجریه را به عهده گرفتم. 

* وی ادامه داد: باور دارم تشکیل دولت راستگویان، امانتداران، اخلاق‌مداران و مردمداران نزدیک ترین مسیر برای پیروی از پیامبر رحمت(ص) است. اینکه مسئولیت دولت جدید در ماه مبارک رمضان آغاز می شود و شروع این مسئولیت با چهارده مرداد که یادآور پیروزی مردم در نهضت مشروطه و سرآغاز قانونگرایی در تاریخ جنبش‌های آزادی خواهی ملت ایران است، به فال نیک می‌گیرم. و از خداوند متعال مسئلت می نمایم که در این مسیر دشوار درهای رحمت خویش را بر روی مردم بزرگوار ایران و این خادم ملت بگشاید و تقدیری نیکو و شایسته برای مردم و کشور رقم بزند. مردم ایران در انتخابات 24 خرداد، حماسه ای بس بزرگ آفریدند. ملت بزرگی که فراز و نشیب‌های فراوانی را تجربه و سختی های زیادی را تحمل کرده‌اند، با روحی سرشار از امید، نشاط و تعهد به کشور و آینده آن مردمسالاری نظام را بار دیگر به نمایش گذاشتند.


* روحانی افزود: در این انتخابات مردم با لبخند به زندگی و مشارکت موثر و کم نظیر، خواسته های خود را از طریق صندوق رای به کرسی نشاندند. بنیانگذار جمهوری اسلامی،  امام راحل، میزان را رای مردم اعلام کردند. امروز به اعتبار رای مردم و امضای آن از سوی رهبری معظم انقلاب، متعهد به انجام وظایفی می شوم که یقینا فراتر از توان و ظرفیت هر شخص حقیقی است. در هفته های گذشته درباره پیام صندوق های رای بسیار تامل کردم. مردم در این انتخابات به وضوح مشخص کردند که بر کدام مشی و اندیشه پای می فشارند و آن را ادامه راستین آرمانهای انقلاب می دانند. 

روحانی گفت: همه آنهایی که به اینجانب رای دادند و آنها که به دیگران رای دادند و یا حتی پای صندوق های رای حاضر نشدند همه شهروندان ایرانی هستند و از حقوق برابر شهروندی برخوردارند. دولت تدبیر و امید خود را مکلف می داند که خواسته های قانونی همه آنان را مدنظر قرار دهد. من نماینده همه‌ی مردم ایران هستم. سرمایه این دولت در مسیر پیش‌رو اتکال به خداوند، اعتماد به مردم گرانقدر ایران و بهره گیری از همه سرمایه های طبیعی و انسانی این مرز و بوم است. 


رئیس جمهور گفت: مردم ایران به اعتدال گرایی و دوری از افراط و تفریط رای دادند. کانون فکری و اجرایی دولت بر محور اعتدال و عقلانیت بنا خواهد شد. اعتدال گرایی به معنای توازن میان آرمان و واقعیت و ترجیح منافع ملی بر منافع حزبی و جناحی است. اعتدال گرایی بر بردباری و قانونگرایی و اجماع ملی بر تعاملات سیاسی تاکید میکند. بنیان این مرام فکری و عملی فاصله گرفتن از تخیل و توهم و تمرکز بر تفکر، برنامه، شفافیت، و استفاده از تخصص هاست. 

روحانی ادامه داد: دولت تدبیر و امید نهایت اهتمام را به کار میگیرد تا بر مبنای روش های عقلایی و متناسب با واقعیت های موجود، اعتدال را شالوده عملکرد و مدیریت کشور قرار داده، تهدیدها را کاهش داده و فرصت ها را افزایش دهد. اعتدالگرایی براخلاق و مدارا اصرار می ورزد و از طریق گفتگو، تفاهم و تدوین برنامه های کوتاه  و میان مدت سعی مینمایند شکاف های اجتماعی و اقتصادی را به حداقل ممکن برساند. دولت تدبیر و امید بر حاکمیت قانون، رعایت حقوق و آزادی های همه شهروندان، پاسخگویی به جامعه و به مدیریت علمی تاکید خواهد داشت. مردم تغییر، تحول و تعالی را می خواهند. 

وی افزود: مردم میخواهند از فقر و تبعیض به دور باشند و حرمت و کرامت داشته باشند. مردم میخواهند در فضایی آزاد، معنوی و عقلانی زندگی کنند. پدران و مادران جامعه ما در پی آینده ای مطمئن برای فرزندانشان هستند. جوانان ما میخواهند فرصت شکوفایی و کار و ابتکار داشته باشند. در یک کلام، مردم میخواهند بهتر زندگی کنند، عزت داشته باشند، از زندگی باثباتی برخوردار شوند و جایگاه شایسته خود را در میان ملت ها بازیابند.  

از آغاز انقلاب اسلامی زنان فهیم این سرزمین بر مبنای اندیشه های والای امام، دوشادوش مردم در جهت توسعه و اعتلای کشور حضوری همه جانبه داشتند. آنان همواره کوشیده اند به عنوان نیمی از جامعه بزرگ ما در خلق حماسه های جاودان نقش آفرین باشند. انتخابات 24 خرداد نیز جلوه گاه دیگری از این شگفتی آفرینی ها بود. در پی گام های بلندی  که نظام اسلامی برداشته است، دولت تدبیر امید استیفای هرچه بیشتر حقوق زنان و ایجاد فرصت برابر را از اهم وظایف خود می داند و فراهم آوردن زمینه های لازم برای نقش آفرینی بیشتر آنان را در دستور کار خود قرار میدهد. 

یکی از اهداف کلیدی دولت مبارزه با فساد و تبعیض خواهد بود. همه دستگاه ها و مسئولان باید دست به دست هم دهند تا مبارزه جدی با نابرابری و فساد را آغاز کنند. اگر با فساد  مبارزه کنیم، فعالیت و رقابت اقتصادی مردم معنا می یابد.


رئیس جمهور ادامه داد: مبارزه با فساد، عدالت و شکوفایی اقتصادی را به ارمغان می آورد. در این شرایط فقر و تبعیض از جامعه رخت برخواهد بست. رویکرد اصلی دولت یازدهم زمینه سازی برای مشارکت گسترده مردم است که سرلوحه همه سیاست های بخش های مختلف خواهد بود که در آن کارآمدی، شفافیت، فرآهم آوردن فضای کسب و کار مناسب، ترویج فرهنگ کارآفرینی، ساماندهی سرمایه اجتماعی، دست یابی فزاینده به علوم و فنون و تامین رفاه عمومی اساس عملکرد و سیاست گذاری ها خواهد بود.

روحانی گفت: دولت تدبیر و امید میخواهد نشاط را به زندگی ایرانی ها برگرداند. برای این هدف باید قدرت و ثروت ملی را افزایش دهیم و خرد جمعی را مبنای تصمیم سازی و تصمیم گیری قرار داده و به بخش های غیردولتی اعتماد کرده و تصدی گری دولت را کاهش داده، به مردم اعتماد کنیم و با آنها صادقانه صحبت کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: باید مداخله دولت در فرهنگ کاهش یابد.

روحانی افزود: دولت باید ساختارها را برای رشد ملت اصلاح کند. ایرانیان در همه جای سرزمین به خوبی آموخته اند که دوشادوش هم با احترام و افتخار زندگی کنند.

رئیس جمهور گفت: فعالیت های زیادی برای استیفای قومیت‌ها و اقلیت ها پرداخته شده اما هنوز هم کاستی ها و نارسایی ها وجود دارد. دولت تدبیر و امید، در این زمینه تلاش خواهد کرد.

روحانی افزود:‌مردم نسبت به مشکلات، هم آگاهی و هم دغدغه دارند. مردم با مشارکت فعال در انتخابات امید آفریدند تا اعتدال و قانونگرایی شرایط کشور را به سود بهبود و توسعه پایدار سوق دهد.

در عرصه سیاست خارجی، با قاطعیت تمام و به عنوان منتخب مردم شریف ایران اعلام میدارم که جمهوری اسلامی ایران در پی صلح و ثبات منطقه است. ایران لنگرگاه ثبات در این منطقه پرآشوب است. ما در پی تغییر مرزها و دولت ها نیستیم. نظام سیاسی هر کشور به خواست و اراده مردم آن کشور بستگی دارد. ما با هرگونه دگرگونی در نظام های سیاسی از طریق دخالت خارجی مخالفیم و به کارگیری زور را نقطه مقابل مردمسالاری و حق تعیین سرنوشت ملت ها می دانیم. مخالفت و ستیز با هرگونه سلطه و تجاوز و زورگویی و بخصوص تعرض نظامی، جزئی از فرهنگ اسلامی، انقلابی و ایرانی ماست. آرامش و ثبات در همه مناطق پیرامونی ما، نیازی همه جانبه برای جمهوری اسلامی ایران است. تلاش همه جانبه برای پایان دادن به ناآرامی ها، برادرکشی ها، خشونت های فرقه ای و قبیله ای و بی عدالتی در هر نقطه جهان، خواست همه ملت هاست. در جهان به هم پیوسته کنونی هیچ قدرتی نمیتواند امنیت خود را از طریق ایجاد وحشت و ناامن کردن دیگران به دست آورد. رفاه، امنیت و توسعه کالاهای جهانی و غیرقابل انحصار هستند.

روحانی گفت: دولت تلاش میکند در تعاملات بین المللی با ایجاد اعتماد متقابل بهتر و بیشتر با کشورهای منطقه و جهان، امنیت ملی و پیرامونی خود را گسترش دهد. شفافیت، کلید گشودن باب اعتماد است. شفافیتی که از آن سخن می گوییم نمیتواند یکطرفه و بدون سازوکارهای اجرایی و عملی در روابط دوجانبه و چندجانبه باشد. تنش زدایی، ایجاد اعتماد متقابل و تعامل سازنده مسیر حرکت ما را روشن خواهد کرد. با صراحت میگویم ایران هیچگاه سر جنگ با دنیا نداشته و ما تمام تلاش های خود را معطوف به تلاش های جنگ افروزان خواهیم کرد. ایران بهای سنگینی برای استقلال خود پرداخت کرده و همچنان برای عزت و سربلندی خود ارزش زیاد قائل است.

گرچه تحریم ها فشار اقتصادی زیادی وارد کرده بر مردم، اما مشارکت فعال مردم در انتخابات نشان داد، آنها در حفاظت از منافع ملی خود هوشیار هستند. ملتی که با برخورداری از انسجام ملی و مشارکت گسترده و در کمال آرامش و امنیت در انتخابات شرکت میکند نمیتوان با تحریم به تسلیم واداشت. و یا به جنگ تهدید کرد. بلکه تنها راه تعامل با ایران، گفتگو از جایگاه برابر، اعتمادسازی متقابل و احترام دوجانبه و کاستن از خصومت هاست.(احسنت ها وتشویق های مکرر نمایندگان و میهمانان)

روحانی ادامه داد: بر این اساس متناسب با رفتار و برخورد طرف های مقابل،‌ در جهت بهبود و ارتقای روابط حرکت خواهیم کرد. به صراحت میگویم اگر پاسخ مناسب می خواهید، نه با زبان تحریم که با زبان تکریم با ایران سخن بگویید. (تشویق حضار)

روحانی تاکید کرد: من دست همکاری به سوی همه نهادها و دستگاه های مسئول کشور دراز می کنم. دولت برای تحقق اهداف عالی کشور و افزایش شوکت و کرامت ایرانیان به همفکری و همراهی و هم اندیشی همه  مسئولان و مردم نیازمند است. امیدوارم با مروت و مدارا و همدلی و همکاری و پاسخگویی به خواست بحق مردم ایران بتوانیم آینده بهتری را رقم بزنیم. امیدواریم همگی قدر این فرصت را بدانیم. نکند سرگرم حاشیه ها شویم. و هدف را گم کنیم.


روحانی در پایان بار دیگر از حاضرین در جلسه تحریف تقدیر و تشکر کرد.

روحانی در ادامه، اسامی وزرای پیشنهادی خود را به همراه زندگی نامه و برنامه آنان و همچنین خط مشی و اصول برنامه دولت جهت اخذ رای اعتماد مجلس شورای اسلامی، تقدیم کرد.

نامه رئیس جمهور برای معرفی اعضای دولت  قرائت شد:

اسامی وزرای پیشنهادی روحانی به این شرح است:

وزارت اقتصاد: طیب نیا

وزارت اطلاعات: سید محمود علوی

وزارت خارجه: محمد جواد ظریف

وزارت ارتباطات: محمود واعظی

آموزش و پرورش: محمد نجفی

وزارت بهداشت: حسن هاشمی

وزارت تعاون، کار و رفاه: علی ربیعی

وزارت جهادکشاورزی: محمود حجتی

وزارت دفاع: حسین دهقان

وزارت دادگستری: مصطفی پورمحمدی

وزارت راه و شهرسازی: عباس آخوندی

وزارت صنعت، معدن و تجارت: محمدرضا نعمت زاده

وزارت علوم: جعفر میلی منفرد

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: علی جنتی

وزارت کشور: عبدالرضا رحمانی فضلی

وزارت نفت: بیژن زنگنه

وزارت نیرو:چیت چیان

وزارت ورزش و جوانان: سلطانی فر



:: موضوعات مرتبط: متفرقه، ،
نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : یک شنبه 13 مرداد 1392
زمان : 22:48
چهل حديث اخلاقي از حضرت علي عليه السلام
| ادامه مطلب...

1- خير پنهانى و كتمان گرفتارى

مِنْ كُنُوزِ الْجَنَّةِ الْبِرُّ وَ إِخْفاءُ الْعَمَلِ وَ الصَّبْرُ عَلَى الرَّزايا وَ كِتْمانُ الْمَصائِبِ.
از گنجهاى بهشت; نيكى كردن و پنهان نمودن كار[نيك] و صبر بر مصيبتها و نهان كردن گرفتاريها (يعنى عدم شكايت از آنها) است.



:: موضوعات مرتبط: متفرقه، ،
نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : یک شنبه 6 مرداد 1392
زمان : 10:12
وای این شب چقدر تاریک است


شب سردی است و من افسرده
راه دوری است و پایی خسته
تیرگی هست و چراغی مرده
می کنم تنها از جاده عبور
دور ماندند زمن آدمها
سایه ای از سر دیوار گذشت
غمی افزود مرا بر غمها
فکر تاریکی و این ویرانی
بی خبر آمد تا با دل من
قصه ها ساز کند پنهانی
نیست رنگی که بگوید با من
اندکی صبر سحر نزدیک است
هر دم این بانگ بر آرم از دل
وای این شب چقدر تاریک است
خنده ای کو که به دل انگیزم
قطره ای کو که به دریا ریزم
صخره ای کو که بدان آویزم
مثل اینست که شب نمناک است
دیگران را هم غم هست به دل
غم من لیک غمی غمناک است
هر دم این بانگ بر آرم از دل
وای این شب چقدر تاریک است
اندکی صبر سحر نزدیک است

از: سهراب سپهری




:: موضوعات مرتبط: متفرقه، ،
نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : یک شنبه 6 مرداد 1392
زمان : 10:9
السلام علیک یا علی بن ابی طالب(ع)


 

 

 

 

 

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: متفرقه، ،
نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : یک شنبه 6 مرداد 1392
زمان : 9:59
دلایل وجود شب قدر در ماه رمضان چیست؟


حجت الاسلام والمسلمین انصاریان به این پرسش که دلایل وجود شب قدردر ماه رمضان چیست؟ این گونه پاسخ داده است:

یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم[1] الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم » ; ای کسانی که ایمان آورده اید، روزه بر شما واجب شده است، همان گونه که در امت های پیشین بر ایشان واجب شده بود . (بقره 183)
روزه سرچشمه تقوی و پرهیزکاری:
«لعلکم تتقون » (روزه بگیرید) تا شاید پرهیزکار باشید (بقره 183) .
هدف از تشریح روزه:
«و لتکملو العده و لتکبروا الله علی ما هداکم و لعلکم تشکرون » (بقره 185)
فضیلت ماه مبارک رمضان:
ماه رمضان از دو جهت حرمت دارد: مربوط به خود ماه مبارک و دیگری مربوط به قرآن کریم .
همچنین در این ماه دو نوع حفظ و صیانت وجود دارد . 1 . مربوط به حفظ انسان از وسوسه های شیطان 2 . حفظ انسان از گرفتاری به عذاب الهی .
در این ماه دو نعمت وجود دارد: 1 . گشوده شدن درهای بهشت 2 . آرامش جان و روح انسان .
در این ماه دو هدیه به انسان ها داده می شود: 1 . خواب روزه دار عبادت است 2 . سکوت و خاموشی او تسبیح است .
دو فرح و شادمانی روزه دار دارد: 1 . هنگام صرف افطار 2 . هنگام ملاقات با خدا . [2]
شب قدر
شب قدر یکی از شب های ماه رمضان است که قرآن کریم یک باره در آن شب بر قلب پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله نازل شده است . سر این که شب نزول قرآن را شب قدر نامیده اند آن است که قدر به معنی اندازه گیری است و شب قدر، شب اندازه گیری است که خداوند در آن شب حوادث یک سال را از آن شب تا شب قدر سال آینده تقدیر می کنند: زندگی، مرگ، رزق و ضیق آن، سعادت و شقاوت و . . . پس در هر ماه رمضان از سال، شب قدر هست که در آن شب، امور سال آینده تا شب قدر سال بعد، اندازه گیری و مقدر می شود . [3]

[1] دیدار آشنا :: آذر 1381، شماره 30 > هزار نکته باریک تر ز مو اینجاست
[2] هزار و یک نکته از قرآن کریم، اکبر دهقان، مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن، ص 289 .
[3] همان، ص 391 .


:: موضوعات مرتبط: متفرقه، ،
نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : یک شنبه 6 مرداد 1392
زمان : 9:56
ورود ممنوع‌های شب قدر !!


 

از همین رو در روایات اسلامی تأکیدات فراوانی بر بزرگداشت این شب عظیم به وسیله شب‌زنده‌داری، مناجات، خواندن قرآن و ادعیه، برپا داشتن نمازهای مستحبی و قرآن بر سر نهادن شده است. لکن باید توجه داشت که انجام این سنت‌های نیکو لطمه‌ای بر واجبات نزند و خسرانی جبران‌ناپذیر را به دنبال نداشته باشد. برخی از واجباتی که گاه در این شب مورد غفلت واقع می‌شوند در این مجال بررسی خواهند شد.

ورود ممنوع اول: ترک نماز صبح

معمولا چند ساعتی تا نماز صبح باقی است که شب‌زنده‌داران به خانه بازمی‌گردند و پس از خوردن سحری خواب بر چشمانشان مستولی می‌گردد. این بهترین زمان برای شیطان است تا دست به کار شده و اجر شب ‌زنده‌داران را ضایع کند. فرصتی مناسب برای ترک واجب به بهانه انجام مستحب. و بدا به حال کسانی که فریب شیطان را خورده و نتوانند بر خواب خوش چیره شوند. این در حالی است که صاحب لیالی قدر، امام علی (علیه السلام) در آخرین وصایای خویش به امام حسن (علیه السلام) فرمودند: «فرزندم ! تو را وصیت می کنم به نماز اول وقت».[1] و در این میان نماز صبح جایگاهی شریف‌تر از سایر نمازها دارد. در روایتی از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) آمده است: «کسی که نماز صبح نخواند قرآن از او بیزار است».[2]

ورود ممنوع دوم: نارضایتی پدر و مادر

شب قدر حال و هوایی دیگر دارد. هر کس دوست دارد به مکانی خاص رفته و با افرادی که می‌پسندد همنشین گردد. این شور و اشتیاق به ویژه در جوان‌ها رنگ و بویی دیگر دارد. در این میان والدین به دلائل گوناگون ممکن است با برخی از علائق فرزندان خویش مخالفت نمایند. به آن‌ها اجازه ندهند به تنهایی به هیئت بروند یا آنکه از آن‌ها بخواهند تا پاسی از شب نگذشته به خانه برگردند. شاید برخی از والدین به دلیل کهولت سن یا بیماری، توان شرکت در مراسم را نداشته باشند به همین خاطر از فرزندان خویش می‌خواهند در خانه مراسم را به جا آورند. در این میان مخالفت فرزندان با آنان امری غیرقابل قبول در محضر حضرت حق خواهد بود چرا که وظیفه فرزندان در قبال والدین بسیار سنگین است.
اسلام نیکی به پدر و مادر را در کنار عبادت خداوند قرار داده است و از مسلمین می‌خواهد تمام توان خویش را برای پاسداری از حقوق آنان به پا دارند. در روایتی از امام صادق (علیه السلام) آمده است: «گناهى كه مانع استجابت دعا مى‌شود و زندگى را تیره و تار مى‌كند، نافرمانى از پدر مادر است».[3] مگر نه اینکه در شب قدر دست نیاز به سوی بی‌نیاز بلند می‌گردد تا حاجات مادی و معنوی برآورده به خیر گردد؟! پس اعمال این شب با نارضایتی والدین تباه خواهند شد. امام هادی(علیه السلام) می‌فرمایند: «آزردن و نافرمانى پدر و مادر، ندارى مى‌آورد و به خوارى مى‌‏كشاند».[4]

ورود ممنوع سوم: ضایع کردن حقوق دیگران

اصولا در هنگام برگزرای مراسم‌های مذهبی، گروه زیادی از افراد، در مکانی محدود، کنار یکدیگر می‌نشینند و به انجام فرائض دینی مشغول می‌شوند. این با هم بودن به خودی خود بسیار زیباست و وحدت و یکدلی امت اسلامی را یادآور می‌شود و می‌تواند سبب ایجاد دوستی‌ها و مودت‌های فراوانی گردد. بسیاری از افراد پس از مدت‌ها یکدیگر را در این مجالس می‌بینند. دیدارها تازه می‌شود و دل‌ها شاد می‌گردد. اما باید توجه داشت که این برکات، آسیب‌هایی را نیز با خود به همراه خواهد داشت که توجه به آن‌ها ضروری است. برخی از افراد پس از دیدن دوست و آشنا فراموش می‌کنند برای چه امری در این مجلس حضور یافته‌اند. از یاد می‌برند که در مکانی عمومی حضور دارند. جایی که دیگران برای به دست آوردن آرامش از دست رفته در طول سال، بدان پناه برده‌اند. همهمه و سر و صدا، به ویژه در هنگام سخنرانی‌ها، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در مجالس مذهبی است که منجر به ضایع شدن حقوق دیگران می‌گردد. حقی که خدا آن را نمی‌بخشد. حضرت علی (علیه السلام) می‌فرماید: «اما ظلمی كه بخشوده نمی‌شود ظلمی است كه بعضی از بندگان خدا بر بعض دیگر می‌كنند».[5]
و در روایت دیگری آن حضرت حتی ادای حق الناس را از حق الله مهم‌تر دانسته و می‌فرماید: «خداوند حقوق بندگانش را مقدم بر حقوق خود قرار داده و كسی كه حقوق بندگانش را رعایت كند حقوق الهی را نیز رعایت خواهد كرد».[6]


ورود ممنوع چهارم: عدم توجه به حال کودکان

یکی از امور شایع در شب‌های قدر، و به طور کلی هیئات مذهبی، آن است که مادران فرزندان نوزاد و خردسال خویش را با خود به مجالس می‌آورند بی آنکه توجهی به وضعیت روحی فرزند و میزان تاب و توان آن داشته باشند. برخی از نوزادان و کودکان توان تحمل جمعیت زیاد را ندارند و در مجالس شلوغ بی‌تاب گشته و شروع به گریه می‌کنند که نتیجه آن چیزی جز آزار خود کودک، مادر و سایرینی که در مجلس حضور یافته‌اند نخواهد بود. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به یاران خویش توصیه می‌نمودند: «فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربیت كنید: دوستى پیامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت قرآن».[7] اما در کنار آن به آنان سفارش می‌نمودند آنچه را که انجام آن برای کودک سنگین و طاقت فرساست از او نخواهند.[8]
حضور در این مجالس به همراه کودکانی که تحمل فضا را ندارند نه تنها فایده‌ای نخواهد داشت بلکه ممکن است منجر به دوری و انزجار آن‌ها از این مراسم‌ها شده و خاطراتی بد را برایشان به همراه داشته باشد. مادران و پدران باید توجه داشته باشند که عبادت و راز و نیاز با خدواند مکان‌بردار نیست. هرکس در هر مکانی می‌تواند روی به سویش آورده و با او نجوا کند. چه بسا ثواب مادرانی که به منظور رعایت حال فرزندان، در خانه و از طریق رادیو و تلویزیون به انجام این سنت اقدام می‌کنند عظیم‌تر از سایرین باشد چرا که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرموده‌اند: «هر كس كودك گریان خود را راضى كند تا آرام شود، خداوند از بهشت آن‏قدر به او مى‏دهد تا راضى شود».[9]
البته پسندیده بود اگر در مکان‌های برگزاری مجالس، جایی را برای مراقبت از کودکان قرار می‌دادند تا هم والدین با آسایش خیال به عبادت بپردازند و هم کودکان از این مجال برای بازی استفاده کرده و خاطره‌ای خوش در ذهنشان به جای گذارد.

ورود ممنوع پنجم: عدم رعایت نظافت

زمانی که انسان قرار است در مکانی عمومی حضور یابد بایستی نکات مربوط به نظافت فردی و عمومی را به خوبی رعایت نماید. پوشیدن لباس‌های تمیز، مسواک نمودن دهان و جلوگیری از ریختن زباله، هر چند کوچک و ناچیز، در مکان از امور مهمی است که توجه بدان‌ها به ویژه برای شب‌زنده‌داران اهمیتی بسیار زیاد دارد. هر کس باید خود را به رعایت این امور مقید سازد تا همگی بتوانند در محیطی سالم به انجام مناسک مذهبی بپردازند. امام رضا (علیه السلام) نظافت را در شمار اخلاق انبیا دانسته‌اند[10] و رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرموده‌اند: «خداوند زیباست و زیبایى را دوست دارد، بخشنده است و بخشش را دوست دارد، پاكیزه است و پاكیزگى را دوست دارد».[11]

پی نوشت ها :

[1]. میزان الحکم/ج 4/ص 3539.
[2]. اسرار الصلاه، ص 34.
[3]. علل الشرایع ج 2، ص 584.
[4]. بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 71 ، ص 84.
[5]. نهج البلاغه، خطبه 175.
[6]. میزان الحكمه، ج 2، ص 480.
[7]. كنزالعمال، ج16، ص456، ح45409.
[8]. کافی، ج 6، ص50.
[9]. الفردوس، ج3، ص549، ح5715.
[10]. كافى، ج 5، ص 567، ح 50.
[11]. نهج الفصاحه، ح 690



:: موضوعات مرتبط: متفرقه، ،
نویسنده : آوای چریان*کانون فرهنگی شهدای چریان
تاریخ : یک شنبه 6 مرداد 1392
زمان : 9:55


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.